Stimulente pentru angajarea elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţei

146

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) reaminteşte angajatorilor că pot beneficia de un stimulent financiar lunar, în valoare de 250 lei, acordat din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pentru fiecare elev şi student încadrat în muncă pe perioada vacanței.

Angajarea elevilor şi studenţilor se poate realiza pe perioada vacanţelor. Stimulentul financiar se poate acorda pentru maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev şi student pentru care s-a încheiat contract individual de muncă. “Diferenţa dintre stimulentul lunar acordat şi salariul realizat se suportă de către angajator din fonduri proprii”, precizează un comunicat ANOFM.

Beneficiază de stimulent angajatorii care realizează contract individual de muncă pe durată determinată (egală sau mai mică decât durata vacanţei, cu normă întreagă sau cu timp parţial) sau care oferă contract de muncă temporară (numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanţei).

Pentru a beneficia de stimulent, angajatorii trebuie să încheie o convenţie cu agenţia pentru ocuparea forţei de muncă, în termen de 30 de zile de la data angajării.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here