Proiect pilot de învățământ profesional dual pentru „confecționer asamblor articole din textile” și „tapițer”

134

 

La Ploiești, în cadrul fabricii Adient, se va dezvolta un proiect pilot de învățământ profesional dual pentru specializările “confecționer asamblor articole din textile” și „tapițer”. Tinerii care aleg să învețe aceste meserii vor beneficia, în plus față de programele obișnuite ale sistemului de învățământ de stat gratuit, de pregătire tehnică direct în fabrică și vor avea prioritate la accesarea unui loc de muncă.


Reprezentanții fabricilor Adient Trim Ploiești și Pitești s-au întâlnit, recent, cu o delegație de consilieri de stat din cadrul Guvernului României, care au prezentat avantajele și  beneficiile implementării învățământului profesional în sistem dual.
Oficialii fabricii spun că sunt pregătiți să susțină elevii să-şi formeze cunoştinţele practice, în mediul real de lucru, și să le ofere un loc de muncă la standarde internaționale.
„În primul rând, ca să ajungi la școala profesională în sistem dual trebuie să știi carte, trebuie să înveți, să fii destul de bun. De ce? Pentru că se dă examen de admitere, cum nu se dă la celelalte forme de învățământ. În sistemul dual, agentul economic selectează elevul, care va deveni practicant în cadrul companiei și ulterior angajat al acesteia”, a declarat consilierul de stat Stelian Victor Fedorca.
Acest sistem dual, explică și Aurelian Dumitru, Regional HR Manager al Adient, este un sistem care asigură, pe de-o parte, o formare profesională solidă, cu competenţe teoretice şi practice importante, iar pe de altă parte oferă absolvenţilor şanse mai mari la angajare. „Suntem extrem de încrezători cu privire la acest proiect“, a completat el.
Adient este lider global în fabricarea de scaune auto. Are 75.000 de angajați în 230 de fabrici localizate în 33 țări. În România, are peste 6.000 de angajaţi şi opt unităţi de producţie: Jimbolia (armături metalice şi mecanisme), Timişoara (materiale textile pentru huse auto), Craiova (scaune auto pentru Ford), Poiana Lacului (spumă poliuretanică), Bradu (scaune auto pentru Dacia, respectiv  armături metalice), Ploieşti (tapiţerii), Piteşti (tapiţerii).
Adient Trim Ploieşti are peste 1.900 de angajaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here