Proiect legislativ privind viza pentru nomazii digitali

219

Proiectul legislativ privind viza pentru nomazi digitali a fost depus la Parlament de către Diana Buzoianu, deputat USR, în colaborare cu ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ciprian Teleman.
Nomazii digitali sunt străinii care vor să locuiască în România o perioadă mai lungă, dar, în același timp, să muncească de la distanță pentru un angajator din afara României sau să continue să desfășoare de la distanță activități economice, printr-o companie înregistrată de aceștia în afara României.

Diana Buzoianu este de părere că inițiativa va aduce numai beneficii României, prin construirea unui brand de țară (prin implementarea acestui proiect), dar și prin aducerea unor resurse financiare în economia națională și încurajarea de noi startup-uri.
“Un calcul simplu arată că dacă România atrage 2.000 de nomazi digitali anual, care ar cheltui în medie 2.000 de euro pe lună. Putem vorbi la finalul unui an de aproximativ 50 de milioane de euro aduși în economia națională”, explică Diana Buzoianu pe pagina sa de Facebook.

Printre statele care au aplicat instrumentul pentru nomazii digitali se numără și Germania, Estonia, Republica Cehă, Portugalia, Croația, Norvegia și unele state non-membre UE precum Costa Rica, Georgia, Dubai.

„Adoptarea proiectului de lege poate fi una dintre măsurile gândite în cadrul unui pachet macro de măsuri pentru redresarea situației economice a României în contextul crizei economice ca urmare a pandemiei. Dar acest instrument poate fi privit ca utilitate chiar mai departe de atât, simultan contribuind la dezvoltarea societății și economiei naționale inclusiv în perioade de creștere economică. Inițiativa are ca scop atragerea unui număr mai mare de persoane din state terțe care să continue să muncească de la depărtare în statele terțe, dar care să cheltuiască resurse financiare în România”, conchide Diana Buzoianu.

Sursa foto: https://www.facebook.com/DianaBuzoianu – Diana Buzoianu, pe ultima sută de metri înaintea depunerii proiectului legislativ

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here