Peste 1.500 de joburi în Europa, pentru români

249

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 1.517 locuri de muncă. Cele mai multe sunt în Spania – 1.007 (800 pentru muncitori necalificați în agricultură, la cules de căpșuni, 200 pentru agricultori, șase pentru tehnicieni și unul pentru un manager pe șantier naval).

Marea Britanie are o ofertă de 160 locuri de muncă: 100 pentru culegători de căpșuni și zmeură, 50 pentru îngrijitori de persoane la domiciliu și 10 pentru infirmieri.
133 de joburi sunt în Germania: 80 pentru personal de curățenie, 11 pentru lucrători în construcții, șase pentru manipulanți de bagaje, cinci pentru șoferi de autobuz, patru pentru constructori, trei pentru mecanici de instalații sanitare, de încălzire și climatizare, trei pentru mecanici de precizie, trei pentru șoferi de camion, două pentru electricieni, două pentru faianțari, două pentru fierari, două pentru măcelari, unul pentru commis de cuisine, unul pentru commis de rang, unul pentru instalator, unul pentru mecatronist vehicule, unul pentru lucrător finisaje în contrucții, unul pentru tehnician electronică, unul pentru tâmplar, unul pentru tencuitor, unul pentru specialist CNC, unul pentru zidar.

În Olanda, sunt disponibile 121 locuri de muncă pentru români: 85 lucrători în sere, 25 lucrători în fabrica de alimente, 10 muncitori în grădinărit, un asistent manager.

Suedia are 46 locuri de muncă: 30 culegători de căpșuni, opt mecanici mașini și utilaje grele, opt operatori CNC.

Și în Malta sunt posturi, în total 17 – 10 pentru tehnicieni proces, șapte pentru instalatori ELV.

Slovacia caută 12 sticlari, iar Finlanda cinci operatori CNC și cinci sudori, în timp ce în Norvegia este nevoie de doi tâmplari mobilă, un frizer, un ghid caiac, un ghid antrenor caiac și un vopsitor.

De asemenea, în Irlanda se caută un inginer electric și un tehnician de întreținere, în Danemarca – un manager de resurse umane, iar în Slovenia – un inginer mecanic/energetician.

Și Ungaria are un loc de muncă, pentru un măcelar.

Persoanele interesate de ofertele de muncă din Europa pot accesa www.eures.anofm.ro sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul EURES îi poate îndruma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here