Afacere de succes. Trandafirii criogenați, preferați și în pandemie

453

Valentin P. a avut acum câțiva ani o idee care s-a dovedit a fi una de mare succes – trandafiri criogenați. Totul a plecat de la o pasiune, pentru că îi plac foarte mult amenajările handmade. De aici și până la dezvoltarea unei adevărate afaceri a mai fost doar un pas, în calea căruia nu a stat nici măcar pandemia. De altfel, criza Covid, spune șeful de la www.kdeco.ro, le-a crescut comenzile mai mult ca oricând.

– Cum a fost începutul?
– Plăcut, dar și dificil, ca orice început de tip business, mai ales atunci când faci totul corect și în parametrii legislativi. Dar, unde este pasiune, nu prea se simte greul, așa că am lua-o de la capăt din nou, fără niciun fel de problemă, oricând.
Practic, am început cu terariile cu plante suculente, pe care le-am gândit într-un nou concept la acel moment: să facem amenajarea în boluri de sticlă, illuminate LED, sub formă de terarii plante tip lustre și veioze.

– Care a fost prima comandă? Vă amintiți istoria ei?
– Prima comandă a venit pe Facebook, chiar în perioada târgului de carte Bookfest, unde am avut un mic stand de prezentare. A fost o experiență foarte plăcută și ceva wow din punct de vedere al feedback-ului pe care l-am avut pe parcursul celor patru zile de eveniment, când foarte mulți vizitatori ai evenimentului se opreau la standul nostru și erau încântați de produsele expuse.

Afacerea a crescut în starea de urgență

– În ce măsură v-a afectat pandemia?
– As putea spune din contra, nu că nu ne-a afectat, chiar aș putea spune că afacerea a crescut odată cu intrarea în starea de urgență, asta probabil ca urmare a faptului că au stat toți pe acasă și au avut mai mult timp să se gândească la cei dragi și să comande cadouri online, nemaiavând acces așa ușor la magazinele fizice de cadouri sau la florăriile offline.

Cupolele cu trandafiri criogenați, cele mai cerute

–  Care sunt cele mai cerute produse?
–  Cupolele cu trandafiri criogenati sunt de departe cele mai solicitate produse din portofoliu, având o pondere majoritară în comenzile noastre zilnice. Lucrăm cu produse de calitate și ne orientăm foarte mult către client, încercand să empatizăm cu el cât mai mult.
Noi facem produsele personalizate, clientul putând alege culoarea trandafirilor și un mesaj personalizat, având și multe produse unice, nu de serie, pe care le amenajăm la comandă – clientul plasează comanda, iar noi ulterior amenajăm produsul.

–  Cine cumpără cel mai mult?
–  Clientela noastră este formată din majoritatea categoriilor sociale. Poate ușor mai mult ar fi tinerii cu vârste între 20 și 30 ani, dar și restul își pun amprenta, pentru că vorbim de cadouri și decorațiuni naturale personalizate, pe care fiecare le face la un moment drag celor dragi.

– În ce măsură sunt prețurile acceptabile?
– Exista concurență pe piață, iar plaja de prețuri variază destul de mult pentru un produs de tip cadou. Există piață pentru toți, iar prețurile sunt acceptate de fiecare funcție de preferințe, iar de cele mai multe ori preferințele vizuale au impact decizional major în achiziția clienților.

Personalizare pentru produse

– Cum se poate comanda de la dumneavoastră?
– Noi avem toate produsele afișate online pe site-ul www.kdeco.ro și la fiecare produs se poate opta pentru o personalizare sub forma alegerii unui scurt mesaj – acesta se scrie pe o plăcuță mică de lemn și se prinde la interior, la baza aranjamentului – respectiv clientul poate alege, pentru unele produse, culorile trandafirului/trandafirilor criogenați pentru produsul comandat. Ulterior, noi efectuăm amenajarea conform cu specificațiile sale, pentru fiecare comandă în parte.
Suntem de găsit și pe Facebook – https://www.facebook.com/kdeco.ro/, iar comenzi primim și la telefon – 0726103294 sau pe e-mail, la contact@kdeco.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here