Cum să-ți găsești rapid un job

128
Prima condiție pentru a obține un job este să vrei să lucrezi.  Dacă îți dorești într-adevăr un loc de muncă, atunci vei avea de parcurs mai mulți pași. Acum, a căuta jobul este slujba ta. Asta înseamnă că trebuie să fii deosebit de activ, opt ore pe zi, în căutarea locului de muncă dorit.
Primul pas este redactarea unui CV și înregistrarea pe site-urile de specialitate. Cu un CV corect și cu o scrisoare de intenție potrivită postului, ai șanse să faci parte dintre cei care vor fi chemați la interviu.

Nu te descuraja!

Este indicat să aplici doar la posturile unde calificarea ta se potrivește cu cerințele. Altfel, riști să pierzi timp prețios și să acumulezi frustrări. E bine de știut că rata de răspuns la CV-urile trimise este mică, însă asta nu trebuie să te descurajeze. Și 100 de CV-uri să trimiți, dacă primești un răspuns, bucură-te!

Adaptează scrisoarea de intenție!

Înainte să aplici la un post de pe un site, citește câte ceva despre compania la care aplici și vezi dacă într-adevăr ți s-ar potrivi. Iar în scrisoarea de intenție explică de ce crezi tu că te potrivești culturii respectivei organizații. Acum e foarte simplu de găsit date despre firme, mai ales că aproape toate societățile au site în care oferă măcar informații de bază.
Spune tuturor prietenilor ce job vrei

Că nu ai job nu trebuie să fie un secret. Dacă vrei repede unul, atunci anunță-ți toate cunoștințele, rudele, toți prietenii. Și spune-le măcar domeniul în care ți-ar plăcea să lucrezi. E posibil ca jobul visat să vină, de pildă, de la vecina prietenului unchiului tău.

Mergi la târguri!

La târgurile de locuri de muncă ai foarte multe șanse să găsești ce vrei. Practic, ai deja ocazia să stai față în față cu angajatorul. De aceea, aici trebuie, obligatoriu, să vii foarte bine pregătit. Să ai la tine CV-ul și scrisoarea de intenție, redactate pentru postul pe care îl visezi, să ai informații despre firmă, să fii pregătit să răspunzi la întrebări generale, dar și chiar la unele tehnice. Dacă faci o impresie bună, ai foarte mari șanse pentru o a doua întâlnire.

Du-te direct la firmă!
Dacă îți dorești un post la o firmă anume, dar acesta nu este scos la concurs, asta nu înseamnă că nu îl poți obține. Du-te până la sediul firmei și solicită să vorbești cu un șef. S-ar putea să ai noroc și chiar să te primească sau să te programeze la o întâlnire. Dacă nu ai șansa asta, atunci măcar lasă CV-ul la recepție.

În cazul în care ai din ce să trăiești o perioadă și existența ta nu depinde de obținerea unui job, atunci mai ai și varianta să te prezinți la sediul firmei la care ai vrea să lucrezi și să le spui șefilor de acolo că vrei să înveți și că ești dispus să vii zilnic la serviciu, voluntar, fără să fii plătit. S-ar putea să accepte! În felul acesta, dacă vei fi serios și vei dovedi, de-a lungul timpului, că te și pricepi la ce faci, există o șansă mare ca atunci când apare un post, să fii primul pe care îl iau în calcul șefii.
Baftă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here