Criza forței de muncă, discutată la Cluj-Napoca

344

“La ora actuală putem vorbi de o criză serioasă a forței de muncă care afectează atât antreprenorii români, cât și investitorii străini, indiferent de domeniul de activitate”, susține Cristina Chiriac, preşedintele Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF). La aceasta, se adaugă rata natalității și migrația forței de muncă, cee ce duce, spune specialista, la o perspectivă sumbră pentru următorii ani. “Tocmai de aceea CONAF susține necesitatea adoptării unor măsuri care să conducă la stoparea declinului demografic și la reducerea deficitului de forță de muncă”, explică preşedintele CONAF.

Despre urmările lipsei de oameni, Franck Neel, președintele Federaţiei Patronale Petrol şi Gaze (FPPG), spune că “fără forța de muncă adecvată, totul devine incredibil de dificil”.

Cum se poate atrage personal calificat, care este tendinţa pieţei muncii, cum pot fi convinși cei de la conducerea marilor companii să nu-şi mute producţia în alte ţări sunt doar câteva dintre temele care vor fi abordate în cadrul primei întâlniri din seria conferinţelor Pactul pentru Muncă, care va avea loc pe 11 septembrie, la Cluj-Napoca, de la ora 09:30, la Hotel Opera Plaza, sala Cristal.

Concluziile acestor discuţii se vor concretiza într-un Memorandum of Understanding.

Participarea le conferinţă este gratuită, iar înscrierile se pot face accesând  www.conaf.ro sau pe adresa de mail conferinte@conaf.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here