Angajatorii, tot mai interesați de spațiul de lucru al salariaților

44

În condițiile în care angajatorii găsesc greu specialiștii pe care și-i doresc, în ultima vreme ei sunt tot mai atenți la condițiile de muncă pe care le oferă. Potrivit unui comunicat de presă al Cushman & Wakefield Echinox, firmă de consultanţă imobiliară de pe piaţa locală din Bucureşti, numărul angajaţilor care lucrează ȋn clădiri de birouri clasa A şi B este ȋn continuă creştere. Astfel, numărul de angajaţi din clădirile de birouri clasa A şi B din Capitală a ajuns, la finele primului semestru din 2018, la aproximativ 253.000 de angajaţi, ceea ce înseamnă o uşoară creștere comparativ cu finalul anului precedent – cu 3.000.

Specialiștii estimează, ținând cont de proiectele de birouri a căror livrare este anunţată pentru al doilea semestru al anului, că numărul angajaţilor din clădirile moderne de birouri din Bucureşti ar putea urca la 270.000 de persoane până la sfârșitul anului.
„În condiţiile ȋn care disponibilitatea forţei de muncă este redusă, chiriaşii sunt din ce ȋn ce mai interesaţi să ocupe spaţii de birouri ȋn clădiri care să-i susţină ȋn demersul lor de a atrage şi a reţine angajaţi talentaţi”, a declarat Mădălina Cojocaru, Partner, Office Agency C&W Echinox.

De altfel, proprietarii şi firmele care administrează clădiri de birouri sunt tot mai implicaţi ȋn atragerea de noi talente şi retenţia angajaţilor existenţi, prin crearea unui design interior modern și o atmosferă animată, care să ȋncurajeze interacţiunea ȋntre departamente.
Totodată, se are în vedere și diversificarea serviciilor oferite. “Pe lângă serviciile tradiţionale – restaurante, spaţii comerciale, proprietarii iniţiează o serie de activităţi sportive sau de divertisment care să dezvolte şi să fixeze concepul de micro-comunitate”, precizează Mădălina Cojocaru.

Pipera Sud (Dimitrie Pompeiu), Barbu Văcărescu – Floreasca şi zona de Vest ocupă primele trei poziţii din punct de vedere al numărului de angajaţi din clădirile de birouri moderne.
Aproximativ 52.000 de persoane lucrează ȋn clădirile de birouri din zona Pipera Sud, circa 45.000 ȋn zona Barbu Văcărescu – Floreasca, iar ȋn Vest ȋn jur de 38.500. Cele trei zone concentrează 63% dintre angajaţii clădirilor moderne de birouri din Bucureşti.

Photo by Alesia Kazantceva on Unsplash

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here