Recrutări la KLG Europe Logistics

3783

KLG Europe Logistics este una dintre companiile care a făcut față cu brio pandemiei. Parte a grupului olandez KLG Europe, cu o istorie de peste 100 de ani în industria transportului și logisticii, KLG Europe Logistics oferă ceea ce în zilele de azi pare la mare preț – stabilitatea locului de muncă. Mai mult, în această perioadă se fac chiar și angajări, mai cu seamă în zona specialiștilor.
Doina Cristina Cherry, HR Manager la KLG Europe Logistics, (foto) ne-a oferit mai multe detalii despre valorile companiei și ne-a dezvăluit câteva „secrete” pentru reușita la interviul de angajare.

În ce măsură a afectat pandemia compania?
Din fericire, KLG nu a resimțit foarte tare această pandemie la nivel de business, dar cel mai important, colegii nu au fost afectați din punct de vedere al sănătății ori a siguranței locului de muncă.
Am apelat și noi la măsuri precum reducerea timpului de lucru ori șomaj tehnic, iar o mare parte dintre colegi au lucrat de acasă, în telemuncă. Ne-am reorganizat rapid și am folosit  instrumentele virtuale pe care le aveam deja, ne pregătisem pentru implementarea telemuncii ca nou beneficiu pentru colegi.
Ne dezvoltăm în continuare și privim cu încredere în viitor, două mari proiecte au luat naștere în această perioadă, sugestiv fiind denumite Phoenix 1 și Phoenix 2! Cele două proiecte au drept scop implementarea viziunii și misiunii noastre în condițiile noului context.

Mai multe angajari decât înainte de COVID-19

Se mai fac angajări la KLG? Mai multe, mai puține față de perioada anterioară Covid?
KLG trece printr-o perioada foarte bună, în ciuda situației create de către noul coronavirus și COVID-19, suntem mândri să spunem că implementăm proiecte noi de business, acest lucru însemnând noi clienți în portofoliul nostru, pentru care avem campanii de recrutare. Fiind proiecte noi, se mărește și echipa KLG, prin urmare în această perioadă facem mai multe angajari decât înainte de COVID-19.

Cum apreciați că va evolua piața muncii în sectorul dumneavostră de activitate?
Piața muncii în industria transportului și a logisticii a fost întotdeauna dinamică, în special pe partea de blue collar, din ceea ce am observat în ultimele luni. Însă, sunt companii care și-au mai restrâns activitatea, iar acum asistăm la un pool de candidați din zona de specialiști, disponibili pentru angajare. Evoluția pare a fi in zona aceasta, în favoarea angajatorilor, în sensul că sunt în piață candidați valoroși care își doresc fie să facă o schimbare, fie simt nesiguranță în companiile lor sau chiar au fost disponibilizați.

Ce posturi sunt disponibile la KLG?
Acum recrutăm pentru proiectele noi specialiști din zona de coordonare transport, business development pentru birourile din Cluj și Timișoara și bineînțeles, colegi pentru proiectele de logistică/warehousing.

La KLG este încurajată greșeala, dacă înveți din ea

Care este portretul candidatului ideal la KLG?
Nu există un candidat ideal, nu lucrăm după șabloane și nu căutăm perfecțiunea. Dimpotrivă, la KLG – poate părea puțin ciudat – este încurajată greșeala, atât timp cât înveți din ea. Dacă nu greșești, nu ai cum să înveți, important este să fii proactiv și să îți placă ceea ce faci, să pui suflet.
Ce ne dorim însă de la un viitor coleg, este să fie un team player, să fie curios și creativ, să vină la birou cu dorința de a învăța în fiecare zi ceva nou, de a se dezvolta. Altfel spus, să împărtășim aceleași valori cu care noi rezonăm foarte tare, fiind alese chiar de noi, respectiv: încredere, împreună, responsabilitate, inovație, distracție.

Fără interviuri clasice!

Ce ar trebui să știe candidații care vin la interviu la KLG astfel încât să vă cucerească încă de la prima întâlnire?
Nu ne lăsăm ușor cuceriți, suntem destul de pretențioși… Dar, dacă sunt naturali și au un obiectiv, ne trezesc interesul. Noi nu ținem interviuri clasice, cu check list și întrebări încuietoare. Interviul nostru este o discuție liberă, eventual la o cafea. După discuția cu HR-ul/People Department, trec și printr-o întâlnire cu managerul angajator care validează cunoștințele de specialitate.
Cu siguranță ne va cuceri însă, dacă îl simțim interesat de direcția spre care ne îndreptăm, de planurile noastre de dezvoltare. Dacă își dorește să fie mai bun în fiecare zi și este pregătit să stea alături de noi pe termen lung, să „pună umărul” la crearea unui „teren de joacă” unde responsabilitatea, încrederea, distracția și inovația sunt la ele acasă, este deja preferat!

Inovația se premiază

De ce ar aplica un candidat la KLG?
KLG oferă stabilitate, investește în echipă și tehnologie, inovația este încurajată și se premiază. Grija față de angajat face parte din cultura noastra organizațională.

Care sunt beneficiile pachetului salarial?
Beneficiile pe care le oferim sunt bonurile de masă, abonament medical, mașină de serviciu pentru anumite nivele, smartphone, masaj la birou (mai puțin în această perioadă), programe de training online, participări la competiții sportive susținute de către companie, oportunitatea de a fi implicat în proiecte care ajută în primul rând la dezvoltarea personală, dar și care oferă satisfacție în urma efortului depus…

Ce anume vă impresionează cel mai mult la un candidat?
Un aspect îngrijit, o comunicare clară și deschisă, dorința de dezvoltare, curiozitatea, curajul de a greși, responsabilitate… Să simțim că împărtășește valorile KLG!

Disponibilitatea de a învăța continuu bate notele

Cât de mult contează notele din facultate, mai departe, în carieră? Ajută notele bune la ceva?
Notele bune ajută dacă au în spate niște cunoștințe acumulate, altfel rămân doar niște semne pe o hârtie. Există chiar în folclor o vorbă care spune că majoritatea dintre cei care au fost mediocri în școală, sunt aceia care au succes în carieră. E important ce se întâmplă după ce intri în „câmpul muncii”, cum alegi să te dezvolți sau nu, cât de dispus și curios ești să înveți continuu, aici este secretul.
Notele îți pot asigura, cel mult, o cultură generală, o bază… dacă nu le susții și cu acea dorință de a ști mai mult, de a te dezvolta!

De la depozit la manager de departament

În ce măsură angajații pot să urce în ierarhie la KLG?
Într-o foarte mare măsură! Toate pozițiile noi sunt prima dată promovate intern și abia apoi, dacă nu se concretizează, se apelează la sursă externă. Avem colegi care au fost promovați din depozit și astăzi ocupă poziții de specialiști/team leaderi, manageri de departament.

Tinerii absolvenți se pot angaja ușor la KLG? Există programe de internship pentru tineri?
KLG are un program de internship începând cu anul 2019, dar angajăm și tineri absolvenți, foști studenți care au fost în perioada de practică la KLG și care și-au dorit să se întoarcă la noi ca angajați. Suntem deschiși să formăm tineri care își doresc să își construiască o carieră alături de noi.

Ce recomandări aveți pentru un candidat trecut de 45 de ani, pe care nu-l mai vrea nimeni pentru că este prea experimentat sau prea „greu de modelat”?
Este bine să fie deschis la nou, să fie flexibil și să fie dispus să învețe altceva. Poate părea grea adaptarea la noile tehnologii, însă practica ne-a demonstrat în ultimele luni că nu e imposibil, dacă îți dorești. Să facă dovada unei dezvoltări personale continue, să fie autodidact, să creadă în învățarea și perfecționarea continuă…

„Mi-a plăcut și îmi place ceea ce fac

Dumneavoastră cum ați început cariera de azi? Cât de greu a fost să ajungeți unde sunteți?
Ca orice absolvent de Psihologie, îmi propusesem o carieră în psihoterapie, făcând și demersuri în acest sens.
Am început cariera în HR și domeniul transporturilor dintr-o întâmplare, dar am avut noroc să intru într-o companie cu o echipă frumoasă și unde am putut să mă dezvolt. Nu a fost nici greu, nici ușor, însă mi-a plăcut și îmi place foarte mult ceea ce fac, am avut în jurul meu oameni care au crezut în mine și m-au susținut, la toate acestea adăugându-se și dorința de dezvoltare și multă muncă.

Ce ingrediente ar trebui să combine tinerii astfel încât să reușească în carieră?
Seriozitate + curiozitate + dorința de dezvoltare + commitment. Să facă ce promit, să comunice eficient – adică să transfere informația dintr-o parte în alta complet și corect – să aibă disponibilitate la efort.

CV-uri așteptate la career@ro.klgeurope.com

Cum se poate aplica la un post la KLG?
Se poate trimite un CV cu intenția de candidatură la adresa de email career@ro.klgeurope.com, sau direct pe pagina de Facebook Career@KLG, candidatură spontană ori aplicare la joburile promovate pe pagina noastra.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here