Cum să îți găsești un loc de muncă dacă nu te descurci pe Internet

521

Deși pare de necrezut, există foarte mulți oameni astăzi care nu au nici măcar o adresă de e-mail sau care nu se descurcă deloc pe Internet. Sunt și numeroase persoane care știu să folosească telefoanele smart, însă doar pentru a accesa rețelele sociale, nu și pentru a accesa pagini specializate în găsirea joburilor.
Dacă știți pe cineva care nu se descurcă deloc pe Internet, puteți să-l sfătuiți să apeleze la alte metode pentru a găsi un loc de muncă. Iată cinci dintre ele:

  1. Du-te cu CV-ul la poarta fabricii/firmei la care vrei să lucrezi și întreabă unde e biroul de resurse umane. Lasă CV-ul la birou, chiar dacă oamenii de acolo îți vor spune că nu se fac angajări acum. Și să figurezi în baza de date e important! Nu se știe niciodată când se schimbă situația și apare necesitatea unor noi angajați.
  2. Spune tuturor vecinilor/prietenilor/rudelor că îți cauți un loc de muncă și că dorești să te anunțe când au noutăți în acest sens. S-ar putea să găsești foarte repede de lucru, dacă se va transmite “din gură în gură” faptul că ai nevoie de un job.
  3. Du-te la toate târgurile de locuri de muncă organizate în orașul tău sau pe lângă acesta, chiar dacă posturile scoase la concurs nu sunt pe specialitatea ta. Lasă angajatorilor un CV și spune-le că ești dispus să înveți ceva nou. Câteodată, dorința de muncă, seriozitatea și consecvența cântăresc mai mult decât experiența.
  4. Citește ziarele! Sunt destule publicațiile care conțin anunțuri de angajare. Fă-ți un obicei în a citi zilnic măcar un astfel de ziar, dimineața. În felul acestea vei fi și la zi cu actualitatea, și vei afla și repede unde sunt locuri de muncă disponibile.
  5. Du-te la Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă și înscrie-te în baza lor de date. Chiar dacă nu te încadrezi la categoria șomer, vei fi în atenția specialiștilor, care te vor putea îndruma în căutarea unui loc de muncă.

Baftă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here