ANOFM: 67 de programe gratuite de formare profesională în iunie

39

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă va implementa în luna iunie, la nivel național, 67 de programe gratuite de formare profesională.

Cele mai multe locuri disponibile se regăsesc în cadrul programelor de formare pentru următorele profesii: inspector (referent) resurse umane – 126 persoane, lucrător în comerț  – 76 persoane, operator introducere validare și prelucrare date – 70 persoane, instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze  – 67 persoane, contabil – 56 persoane, frizer – 56 persoane, lucrător în structuri pentru construcții – 56 persoane, manichiurist, pedichiurist – 42 persoane, cofetar- patiser – 39 persoane, comunicare în limba engleză – 39 persoane.

„În ultimele luni, ne-am concentrat pe implementarea măsurii de acordare a șomajului tehnic. Ne-am străduit ca banii să ajungă cât mai rapid la oameni și suntem bucuroși să vedem în această perioadă că mare parte a contractelor de muncă au fost reactivate și primim semnale că acest trend va continua și în perioada următoare. Asta ne demonstrează că măsura șomajului tehnic a fost una bună, care i-a ajutat pe români să-și păstreze locurile de muncă, facilitând totodată o relansare economică rapidă”, a declarat Victor Picu, președintele ANOFM.

El este de părere că acum ANOFM are datoria să privească spre viitor și să implementeze noi măsuri care să sprijine piața muncii. De altfel, ANOFM organiza și înainte de criză programe gratuite de formare profesională, însă acestea au devenit cu atât mai importante acum. “Ne-am luat toate măsurile de protecție necesare, iar cursurile vor putea fi urmate inclusiv online. Tocmai de aceea, îi încurajez pe toți cei care doresc să se specializeze într-un anumit domeniu, să se înscrie cu încredere la programele ANOFM de formare profesională”, a mai spus Victor Picu.

Judeţele în care, în luna iunie 2020, se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi, sunt: Vrancea (252 persoane), Dâmbovița (182 persoane) și Prahova (106 persoane).

În perioada stării de alertă, pregătirea teoretică și pregătirea practică pentru cursurile de formare profesională se pot organiza atât online, cat şi în conformitate cu prevederile din dosarul de autorizare, cu respectarea măsurilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi a celor pentru asigurarea desfăşurării activităţii la locul de muncă în condiţii de securitate şi sănătate în muncă, conform Ordinului comun al ministrului muncii şi protecţiei sociale şi al ministrului sănătăţii, nr. 3.577 din 15 mai 2020, publicat în Monitorul Oficial nr. 403 din 16 mai 2020.

Domeniile de activitate și instrucțiunile privind autorizarea furnizorilor de formare profesională să desfășoare programe de formare profesională a adulților în sistem online se stabilesc prin ordin al ministrului muncii și protecției sociale care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Pentru detalii, cei interesaţi se pot adresa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa sau pot vizualiza oferta de cursuri pe www.anofm.ro, la secţiunea “Persoane fizice/Cursuri de formare profesională”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here