Tot mai multe femei de afaceri

7

Potrivit unui studiu FRAMES, efectuat pentru Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), reiese că, la nivel naţional, numărul femeilor de business din România a crescut considerabil: 675.867 în 2019, cu 87.513 mai multe decât în 2014.
Nu în toate județele acest număr a crescut. De pildă, la Botoșani, vorbim despre doar 3.813 femei de afaceri înregistrate în 2018 la Oficiul Național al Registrului Comerțului, ca acţionari.

„Nivelul scăzut de trai și migrația masivă a forței de muncă activă din județul Botoșani pun la grea încercare antreprenorii care se încăpățânează să creeze locuri de muncă și să aducă plusvaloare în economia locală“, este de părere Cristina Chiriac, preşedintele CONAF.

În acest context, antreprenoarele din Botoșani vor să se alăture CONAF, contribuind la consolidarea mediului de afaceri local. Astfel, Patronatul Județean al Femeilor de Afaceri din Întreprinderile Mici și Mijlocii Botoşani se va afilia mâine, 6 septembrie 2019, Federaţiei IMM Suceava şi CONAF. Evenimentul va avea loc la Popasul Cucorăni, sala Luceafărul, de la ora 14.

„Sunt convinsă că în această unitate la care se adaugă noi și noi patronate din toate județele țării, nu vor întârzia să apară proiecte de țară, modificări legislative și misiuni economice care vor aduce în prim plan antreprenoriatul feminin”, a spus Mihaela Marcu, președintele Patronatului Județean al Femeilor de Afaceri din Întreprinderile Mici și Mijlocii Botoşani.

„Lansarea Patronatul Județean al Femeilor de Afaceri din Întreprinderile Mici și Mijlocii Botoşani demonstrează, încă o dată, nevoia de unitate antreprenorială, de stimulare a spiritului antreprenorial, în contextul în care județul Botoșani se află printre ultimele opțiuni ale antreprenorilor și investitorilor din România!”, a mai subliniat Cristina Chiriac.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here